ZEElandboerderij

Op de ZEElandboerderij wordt kinderen de mogelijkheid geboden om het leven op het platteland op speelse en educatieve wijze te ervaren. De ZEElandboerderij is gelegen op het terrein van speelboerderij Five Star Farm en deze is met financiële steun van de Europese Unie èn met hulp van vele vrijwilligers tot stand gekomen. Al snel wordt duidelijk dat u zich op een boerenerf bevindt, want buiten lopen pauwen, konijnen, pony’s en paarden, koeien en uiteraard ook een aantal boerderijkatten rond! Deze dieren zijn van dichtbij te bekijken en aan kinderen wordt de mogelijkheid geboden om hen te knuffelen en te verzorgen. Het info-doecentrum dat in maart 2010 is geopend, bevindt zich in een historische varkenskot op het terrein en biedt kinderen de mogelijkheid om de flora en fauna van de akkerrand op Noord-Beveland en op de thematafel de mini-natuur van Walcheren van dichtbij te bekijken en te ervaren.

Een deel van de wandelroute Eindeloos Eiland Noord-Beveland loopt over het terrein van de ZEElandboerderij, let op, ook door de weide waar rundvee loopt. Zodoende mag hier niet worden gewandeld met honden. Op dit deel van de wandelroute maakt u kennis met ingezaaide en bloeiende akkerranden en kijkt u vanachter en langs de natuurmuur naar weidevogels, speurt u naar allerlei vogels en insecten in vogelhuisjes, insectenhotellen en vleermuiskasten. Zo ervaart u het Zeeuwse polderlandschap. Vraagt u aan de balie een zakje bloemenzaad, dan mag u in de bloemenplukakker een bosje natuurlijke bloemen plukken.

Voor kinderen is er een interessante speurtocht op het terrein uitgezet en ook kunnen zij er naar hartenlust spelen. Spelen kan op de ZEElandboerderij zowel binnen als buiten. Buiten kunnen kinderen in de megazandbak spelen, met de paardenkar langs tipi’s en crossen over de skelterbaan. Maar ook binnen kunnen kinderen al hun energie kwijt in de overdekte speeltuin waar een prachtig en veilig speeltoestel staat. Volwassenen kunnen deelnemen aan de bunkerroute die met behulp van GPS apparatuur wordt gelopen. Deze route neemt u mee op ontdekkingstocht op Noord-Beveland naar een bunker uit de Tweede Wereldoorlog.

De ZEElandboerderij is onderdeel van de speelboerderij Five Star Farm, het bedrijf van familie Pijnenburg. Op de boerderijcamping van de speelboerderij ervaart u de rust en ruimte van de directe omgeving terwijl uw kinderen het boerenleven met al zijn aspecten ervaren èn beleven. Met het Banjaardstrand en het Veerse Meer in de directe omgeving zijn er voor de liefhebber watersportmogelijkheden voorhanden. Het is tevens mogelijk voor vakantiegangers om een eigen paard of pony mee te nemen en te genieten van de meer dan 100km ruiter- en menroutepaden die op Noord-Beveland mede met hulp van stichting Akkerleven zijn aangelegd. En wist u dat de Five Star Farm tevens leerzame, verrassende èn gezellige arrangementen voor kinderfeestjes en schoolreisjes aanbiedt? Kortom, het is een volledige dagattractie in Zeeland.

Interessante weblinks

Stichting Ruiter- en menroute

Bezoek de website van de Noord-Bevelandse stichting Ruiter- en menroute voor meer informatie over de activiteiten en de routes van deze organisatie.

VVV Zeeland

Op de website van VVV Zeeland kunt u uw eigen wandelroute en wandelafstand uitstippelen aan de hand van knooppunten. Zo ontdekt u al wandelend de veelzijdigheid en de uitgestrektheid van het prachtige Noord-Bevelands landschap!

ZEElandboerderij

Bezoek de website van speelboerderij Five Star Farm en ontdek meer over de ZEElandboerderij.

Beeldbank